Teamfoto All Heating
Gevestigd in Rijswijk, dus snel op locatie!

Hoe u een lekkende kraan kunt verhelpen

Redactie rijswijkloodgieter.nl, 22 februari 2024
Een lekkage aan de kraan

Het is erg vervelend als u geconfronteerd wordt met een lekkende kraan, of het nu in uw keuken of badkamer is. Naast het gegeven dat een lekkende kraan erg irritant is, gaat dit ook gepaard met onnodige waterverspilling. Dit is natuurlijk zonde, maar gelukkig zijn er snelle oplossingen om van een lekkende kraan af te komen.

Een goede voorbereiding is onmisbaar

Voorkom dat er meer water lekt door de hoofdkraan te sluiten voordat u de lekkage aanpakt. Door te zoeken naar de oorzaak van de lekkage, kunt u bepalen wat gerepareerd moet worden. Zorg dat u over het benodigde gereedschap beschikt en de juiste materialen heeft als u een onderdeel moet vervangen.

Waarom lekt uw kraan?

Een druppelende kraan kan diverse oorzaken hebben. Verschillende locaties die u kunt inspecteren. Check de uitloop van de kraan, als er water blijft lopen kan het binnenwerk van de kraan lek zijn, of is het kraanleer beschadigd. Indien de kraan bij de hendel lekt, heeft dat te maken met het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Indien dit het probleem niet oplost, kunt u de volgende stap uitproberen. Als er een lek is aan de onderkant van de kraan, kan het zijn dat er water via het kraangat sijpelt. De bron van het lek kan in de hendel of in de 'kraanbody' zitten.

Aan de slag gaan met het oplossen van de lekkage in de kraan

Na het afsluiten van de watertoevoer en het vinden van de oorzaak, kunt u aanvangen met de reparatie. Het eerste wat u doet is de knoppen en het handvat van de kraan wegnemen, zodat u bij de binnenste delen kunt. Vervolgens schroeft u het binnenwerk los om bij de pakkingring te komen, als deze beschadigd is kunt u hem vervangen.

Het is vaak zo dat het kraanleertje de hoofdzorg bij kraanlekkages is. Zorg ervoor dat alle onderdelen na de reparatie van de kraan goed ontkalkt zijn. Wanneer u klaar bent met het vervangen van alle onderdelen, is het tijd om de kraan terug in elkaar te zetten volgens de omgekeerde volgorde.

Als de kraan blijft lekken, bel dan All Heating!

Het kan voorkomen dat de kraan na het monteren blijft lekken. Waarschijnlijk is de kraan dan versleten en zal deze vervangen moeten worden. In dit geval kunt u direct All Heating bellen, we helpen u graag verder. Voor het plannen van een afspraak of voor eventuele vragen, neem contact met ons op via 070 207 5004.

Zoeken

Over All Heating

Met jarenlange ervaring kun je bij All Heating terecht voor divers loodgieterswerk, het installeren van centrale verwarming, klimaatbeheersing en onderhoud en het ontstoppen van jouw riolering. Heb je met spoed iemand nodig voor jouw CV probleem? Wij zijn 24/7 bereikbaar om jou zo snel mogelijk van dienst te zijn. Dus ben jij op zoek naar een professional in de omgeving van Den haag, Zoetermeer of Rotterdam? Bel dan naar All Heating.


Wil je verzekerd zijn van 24-uurs service, service en onderhoud? Sluit dan een onderhoudscontract af voor een vast bedrag per jaar. All Heating biedt verschillende contracten aan waardoor er altijd een passende oplossing is.


CO-Vrij