Teamfoto All Heating
Gevestigd in Rijswijk, dus snel op locatie!

Zelf aan de slag met het afkoppelen van uw radiator

Redactie rijswijkloodgieter.nl, 22 maart 2024
Verwarmingselementen worden geïnstalleerd in huis
Schakel een loodgieter van All Heating in voor verwarmingswerk in Rijswijk.

Uw eigen radiatorknop losmaken met deze eenvoudige stappen

Als uw radiator kapot is gegaan of als u een nieuwe (design)radiator wilt plaatsen, bieden we hier een helder stappenplan voor het zelf vervangen van een radiator. Bij het vernieuwen van de oude radiator is het belangrijk om de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te verlagen tot onder de 40 graden. Open alle radiatoren die boven uw eigen radiator zijn om deze leeg te laten lopen.

Als de te vervangen radiator zich op het laagste punt bevindt, bevestig dan een vulslang aan de vul- en aftapkraan. Laat de installatie leeglopen door de kraan open te draaien. Indien de radiator die u wilt vervangen zich niet op het laagste punt bevindt, dient u de juiste locatie te achterhalen en daar de vulslang aan te koppelen om de installatie leeg te laten lopen.

Deze verwarming bevindt zich gewoonlijk op het laagste punt van uw huis. Verwijder de aansluitingen van zowel de toevoer als de afvoer van de radiator. Schroef de radiator zelf los en verwijder indien nodig het bevestigingsmateriaal.

Zelf uw oude radiator vervangen met een nieuw exemplaar

Nadat u de oude radiator heeft afgekoppeld, is het nu tijd om de nieuwe aan te sluiten. Wanneer u een vergelijkbare radiator gebruikt, kunnen de bestaande bevestigingsbeugels weer gebruikt worden. Wanneer u een alternatief type radiator bevestigt met andere aansluitpunten, is het belangrijk om de leidingen tot het juiste punt te verlengen met de benodigde instrumenten.

De verbinding tussen de buizen met een fitting maken gaat op de volgende manier. Snijd de buis op de juiste lengte met de buizensnijder en plaats de moer over de buis. De knelring moet over de buis worden geplaatst (oudere knelringen zijn niet opnieuw te gebruiken). Steek de buis in de fitting en draai de moer goed vast.

Zodra de af- en toevoer van de nieuwe radiator zijn gekoppeld en alle ontluchtingskranen gesloten zijn, is het tijd om het systeem opnieuw te vullen via de waterkraan bij de ketel. Laat eerst de slang volstromen met water voordat u deze op het systeem aansluit om de ontluchting te vergemakkelijken. Zodra u de kraan opendraait, laat het water stromen totdat de druk ongeveer 1,5 tot 2 bar is. Indien benodigd, ontlucht de installatie opnieuw.

Is het een optie om een vakman in te schakelen?

Is het toch niet gelukt of wilt u het liever uit handen geven aan een specialist?Neem contact met All Heating op om dit voor u uit handen te nemen. Via 070 207 5004 zijn we beschikbaar om de mogelijkheden met u te bespreken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5004 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over All Heating

Met jarenlange ervaring kun je bij All Heating terecht voor divers loodgieterswerk, het installeren van centrale verwarming, klimaatbeheersing en onderhoud en het ontstoppen van jouw riolering. Heb je met spoed iemand nodig voor jouw CV probleem? Wij zijn 24/7 bereikbaar om jou zo snel mogelijk van dienst te zijn. Dus ben jij op zoek naar een professional in de omgeving van Den haag, Zoetermeer of Rotterdam? Bel dan naar All Heating.


Wil je verzekerd zijn van 24-uurs service, service en onderhoud? Sluit dan een onderhoudscontract af voor een vast bedrag per jaar. All Heating biedt verschillende contracten aan waardoor er altijd een passende oplossing is.


CO-Vrij