Efficient uw douchekraan ontkalken tips en tricks

Bij het ontsmetten van uw douche denkt u wellicht vooral aan de douchekop. Het ontsmetten van de douchekraan wordt echter vaak over het hoofd gezien, hoewel hier ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter problemen opleveren bij het openen en sluiten van uw douchekraan.

Kalkaanslag maakt het bedienen van de kraan lastiger en in sommige gevallen zelfs onmogelijk. Kort samengevat, erg onpraktisch. In dit artikel leggen we uit hoe u op de meest efficiënte manier uw douchekraan kunt ontkalken.

Volg deze 3 simpele stappen voor een schone douchekraan zonder kalk

Bevochtig een doek met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf hiermee over de douchekraan. Direct aanbrengen van reinigingsmiddelen op de douchekraan vermijden om schadelijke chemische reacties te voorkomen. Laat het reinigingsmiddel even inwerken op de douchekraan. De tijd dat dit benodigd is, is afhankelijk van het specifieke product dat u gebruikt.

U dient de douchekraan af te spoelen met water en een beetje afwasmiddel na andere reinigingsstappen. Zorg ervoor dat het schuursponsje niet te ruw is wanneer u kalkaanslag verwijdert, om krassen te voorkomen. Zorg ervoor dat u de douchekraan droogt met een zachte doek om een glanzend resultaat te verkrijgen na voltooiing van andere taken.

Kalkaanslag in uw douchekraan voorkomen: praktische tips

U kunt overwegen een waterverzachter aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche af, droog het opnieuw af en gebruik milde schoonmaakproducten. Deze middelen zorgen ervoor dat kalkaanslag in de douche voorkomen wordt. Als u na het naleven van deze aanwijzingen en adviezen nog steeds obstakels tegenkomt, schroom dan niet om All Heating te benaderen.

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5004

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Tips voor het voorkomen van veelvoorkomende lekkages
> Zelf aan de slag met het afkoppelen van uw radiator
> Hoe u een lekkende kraan kunt verhelpen